Dorada la cuptor

de alilianaa in Peste, 28 Apr 2013 | 5451 vizualizari

 

Pentru ca azi este o zi de bucurie, pestele a fost la mare cautare.

 

INGREDIENTE

  • 3 dorade
  • 2 fire de ceapa verde
  • un fir de usturoi verde
  • condimente pentru peste de la Kotanyi
  • o lamaie
  • piper
  • 30 ml ulei de masline
  • 30 ml vin alb
  • o legatura de marar
  • un morcov
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor:

Pestele a fost curatat de solzii care-i mai avea, au fost scoase,, urechiusele" si alte organe nedorite. A fost pus in apa, scos pe un prosop sa se scurga. Morcovul a fost curatat, spalat, tocat in betisoare. Ceapa si usturoiul verde au fost curatate, spalate si tocate marunt.

Pestele, dupa ce s-a scurs bine, a fost condimentat cu condimente specifice. A fost asezat intr-un vas de yena pe betisoare de morcov. Ca sa stiu pe viitor, un peste l-am filetat. Pentru prima data a fost destul de bine. In burta pestelui am aplicat cate doua felii de lamaie. Peste paste am pus ceapa si usturoiul tocat, marar, alte felii de lamaie. Am mai adaugat pentru o aroma mai intensa putin piper. Am pus ulei de masline si vinul alb. 

L-am pus la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit. 

A fost servit cu legumele din tava si lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

28.04.2013, 20:59

Am auzit ca este un peste bun..eu nu ma pricep ca nu consum peste

Tabita _ 1

29.04.2013, 08:14

RuxyRux 1

04.05.2013, 21:49

Dorada e delicioasa si la cuptor pe sare si cu legume si pe gratar...oricum e grozava...te imbratisez!

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dorada in sos de iaurt